Britisk EU-kommissær trækker sig efter brexit

Skrevet af admin

25/06/2016

Mest læste i dag

Den britiske EU-kommissær, Jonathan Hill, træder tilbage efter Storbritanniens folkeafstemning om EU-medlemskab. Det oplyser han i en meddelelse.

- Jeg mener ikke, at det er rigtigt at fortsætte som EU-kommissær, som om intet er sket, udtaler Hill, der er EU's finanskommissær.

Han afløses af Valdis Dombrovskis fra Letland, meddeler kommissionsformand Jean-Claude Juncker i en pressemeddelelse.

Dombrovskis er næstformand i EU-Kommissionen og kommissær med ansvar for euroen.

Den afgående brite har meddelt Juncker sin beslutning.

- Samtidig skal der være en ordentlig overdragelse, så jeg har sagt, at jeg vil arbejde sammen med ham for at sikre, at det sker i de kommende uger, meddeler Jonathan Hill.

Juncker skriver i en udtalelse, at han forstår og respekterer Hills beslutning.

- Jeg har forsøgt at overtale lord Hill til at blive på posten som kommissær. Jeg betragter ham som en sand europæer og ikke blot den britiske kommissær, lyder det fra Juncker.

Storbritannien har lov til at nominere en ny kommissær, så længe landet er medlem af EU. Hvis det sker, vil vedkommendes portefølje blive bestemt af Juncker i samarbejde med den britiske regering.

Jonathan Hill, der tiltrådte som kommissær i 2014, siger, at han er "meget skuffet" over resultatet af den britiske folkeafstemning, som betyder, at Storbritannien må forlade EU.

- Jeg ville gerne have haft, at det var endt anderledes, siger han og tilføjer, at briterne efter hans mening bør være med til at forme et åbent og fleksibelt Europa.

- Men briterne tog en anden beslutning, og sådan fungerer demokratiet.

Jonathan Hill er tidligere medlem af det britiske overhus, som er det ene af parlamentets to kamre.

Han skriver i en pressemeddelelse lørdag, at han kom til Bruxelles som EU-skeptiker, men med tiden er blevet overbevist om, at "trods frustrationerne var vores medlemskab godt for os i verden og godt for vores økonomi".

- Men gjort er gjort, og nu skal vi videre med at få vores nye forhold til Europa til at fungere bedst muligt, udtaler kommissæren.

/ritzau/