Britisk EU-modstander beskylder brexit-fløj for racisme

Skrevet af admin

20/06/2016

Dagens topnyheder

Sayeeda Warsi, en profil i Storbritanniens konservative regeringsparti, offentliggør mandag, at hun ikke længere støtter kampagnen for, at briterne skal forlade EU.

Kampagnen for brexit (britisk exit, red.) er løgnagtig og båret af fremmedfrygt, mener den tidligere minister.

Den konservative politiker fik nok efter lanceringen af en plakat, som Nigel Farage, en af lederne af kampagnen for brexit, står bag. Med overskriften "bristepunktet" viser den flygtninge på vej ind i Europa.

- Den plakat var så at sige bristepunktet for mig. Jeg kan ikke længere støtte dette. Er vi klar til at fortælle løgne, sprede had og fremmedfrygt bare for at vinde et valg? Det er jeg ikke, siger Sayeeda Warsi til The Times.

Warsi er tidligere minister i premierminister David Camerons regering, og hun har tidligere været en del af formandskabet i Det Konservative Parti, som David Cameron er politisk leder af.

Hun forlod dog regeringen i 2014 som følge af uenigheder med regeringens linje i forbindelse med konflikten i Israel og Palæstina.

- Jeg ønsker ikke, at exitkampagnen skal lede dette land. Og jeg ønsker ikke, at meldinger fra denne lejr skal forme fundamentet for det Storbritannien, jeg ønsker at leve og opdrage mine børn i, siger Warsi.

Kampagnen for at trække briterne ud af EU har været under beskydning i flere dage, efter at det EU-positive parlamentsmedlem Jo Cox, der var kendt for sin støtte til flygtninge, blev skudt og dræbt - tilsyneladende af en nationalist.

Det har ført til kritik af dele af den EU-skeptiske fløj, som bliver beskyldt for at sprede hadefulde budskaber og skabe splittelse i befolkningen.

Den britiske finansminister, George Osborne, kaldte Farages plakat for "vammel og ondsindet". Han sammenligner den med litteratur fra 1930'erne.

Men Nigel Farage, der er leder af det indvandrerkritiske parti Ukip, nægter at være ophavsmand til had.

/ritzau/