Britisk industri spår sort kvartal med stagnation

Skrevet af admin

31/07/2016

Mest læste i dag

Der er mere dårligt nyt for britisk økonomi, efter at briterne i juni valgte at stemme sig ud af Den Europæiske Union.

Britisk industri forventer således, at den økonomiske vækst slår bremsen hårdt i de kommende tre måneder.

Årsagen er, at investeringer og forbrugertillid er styrtdykket siden afstemningen om briternes fremtid i EU, siger Det Britiske Industriforbund, CBI, ifølge Reuters.

Ifølge CBI står briterne over for de svageste væksttal siden 2012.

Faktisk forventer de fleste britiske virksomheder ikke at kunne levere vækst.

Antallet af virksomheder, der forventer stilstand eller tilbagegang, er nu tre procentpoint højere end antallet af virksomheder, der forventer vækst.

Før afstemningen i juni var der 16 procentpoint flere virksomheder, der forventede vækst, end virksomheder, der ikke forventede vækst.

- Vores data viser os, at der tegnes et svagere billede for økonomisk vækst i Storbritannien, siger direktør i CBI Josh Hardie. Han understreger dog, at tallene kan være en afspejling af stor usikkerhed efter briternes farvel til EU.

CBI-direktøren finder også et enkelt positivt element i de nye britiske tilstande.

- Når vi kigger på produktionen, kan det svage pund hjælpe med at styrke eksportens konkurrenceevne, siger Josh Hardie.

En undersøgelse fra firmaet Markit viste tidligere på måneden, at virksomheder rapporterer om det største fald i aktivitet siden finanskrisen brølede på sit højeste i 2009.

Forbrugertilliden i Storbritannien er ligeledes faldet drastisk i juli, viste tal fra analysefirmaet GfK tidligere på ugen. Indekset over forbrugertilliden er nu i minus 12 mod minus 1 i juni.

Tilliden blandt de britiske forbrugere er ikke faldet i et hurtigere tempo siden 1990, hvor Margaret Thatcher var premierminister, og renten i Storbritannien nærmede sig 15 procent.

/ritzau/