Britisk kvinde død af træsprit i Indonesien

Det, hun troede var gin, var i stedet dødbringende methanol - der også går under navnet træsprit - og dræbte den unge backpaker, skriver The Guardian.

Den 23-årige kosmetolog, Cheznye Emmons, havde ellers købt en flaske, som var mærket »gin« i en butik inden turen gik til junglen sammen med hendes kæreste og en anden mand, parret havde mødt på deres rejse.

Alle tre fik det imidlertid meget dårligt, da de havde indtaget flaskens indhold, og værst gik det ud over Cheznye Emmons. Det var nemlig methanol, som kan gøre folk blinde og resultere i nyresvigt og kramper, der var i flasken.

Den 23-årige kvinde mistede først synet og blev efterfølgende indlagt på den nærmeste øjenklinik for til sidst at blive forflyttet til et hospital, hvor hun blev lagt i kunstigt koma.

Hendes forældre fløj til Indonesien, hvor de til sidst besluttede at slukke for hendes respirator.

»Vi kan bekræfte, at en britisk statsborger er død i Indonesien, og vi tilbyder nu hjælp og assistance til hendes nærmeste pårørende i denne svære tid,« lyder det fra det britiske Udenrigsministeriums borgerservice ifølge The Guardian.

Hendes bror, Michael Emmons, fortæller, at familien er i chok over tabet af Cheznye.

»Vi er alle i chok. Som vi har forstået det, har butikken hældt den rigtige gin ud af flasken og erstattet den med methanol, for det var jo i en original flaske med original mærkat. Så vidt vi ved, er butikken nu lukket og politianmeldt,« siger han til avisen.

Dagens Gossip