Britisk militærindgreb kræver beviser for gasangreb

Grunden til, at man vil afvente beviser, er, at FNs Sikkerhedsråd skal have mulighed for at afgøre, hvorvidt man her ønsker at støtte et militært indgreb, før bomberne bliver smidt.

Det britiske parlaments afstemning giver dog ikke grønt lys til et militærangreb, hvis og når FNs rapport om det formodede angreb ligger klar. En indgriben kræver, at parlamentets underhus foretager endnu en afstemning.

Det lader dog ikke til, at FNs Sikkerhedsråd vil blive enige om at støtte en intervention i det borgerkrigshærgede land. Onsdag aften meldte den russiske præsident, Vladimir Putin, ud, at han og den iranske præsident, Hassan Rohani, begge kraftigt tager afstand fra brugen af kemiske våben fra enhver, men afviser at bruge militærmagt udefra i konflikten.

»I forhold til de opfordringer, der bliver udtrykt om ekstern militær intervention i den syriske konflikt, så understreger de (Putin og Rohani, red.) også behovet for at søge mod resolution udelukkende med politisk og diplomatiske midler,« lyder det fra den russiske præsidents presseservice.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip