Britisk minister antyder Rusland begår krigsforbrydelser

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Det ser ud til, at Rusland begår krigsforbrydelser i Syrien, siger den britiske udenrigsminister, som ønsker spørgsmålet undersøgt til bunds.

Philip Hammond mistænker samtidig, at russerne i ly af den aktuelle fredsproces i Genève forsøger at skabe og sikre en ministat til Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Direkte adspurgt om Rusland begår krigsforbrydelser, siger udenrigsministeren under et internationalt møde i Rom:

- Som det ser ud - og disse ting skal undersøges meget nøje - sker der en vilkårlig bombning af civile områder. Og det vil, som det ser ud, være et brud på den humanitære folkeret.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International skrev i en rapport i december 2015, at Rusland bryder folkeretten i Syrien.

Den syriske opposition har i frustration langet ud efter det internationale samfund, som ifølge oppositionen lukker øjnene for civile drab i Syrien begået af russerne.

Overvågningsgrupper i landet rapporterer om voldsomme bombeangreb med mange tab de seneste døgn.

Tirsdag har den syriske opposition på fredsmødet i Genève, High Negotiations Committee, aflyst et møde med FN's fredsmægler Staffan de Mistura.

Beskyldningerne fra den britiske regering er blot de seneste, efter at Rusland og Storbritannien har krydset diplomatiske klinger et stykke tid.

Philip Hammond puster til ilden med endnu en beskyldning mod Rusland, som ifølge udenrigsministeren måske arbejder på at konsolidere Assads magt.

- Er Rusland virkelig engageret i fredsprocessen, eller udnytter russerne fredsmødet som et figenblad til at sikre Assad en militærsejr, så en alawitisk ministat kan etableres i det nordvestlige Syrien?, spørger Hammond over for en gruppe journalister i Rom.

Bashar al-Assad er alawit, som er en religiøs gren af shiisme.

/ritzau/Reuters