Britisk nej-konge jubler over det danske nej

Kongen af britisk EU-modstand, Nigel Farage, jubler over det nye danske EU-nej og håber, at de britiske vælgere viser samme sunde dømmekraft, når de senest i 2017 skal stemme ja eller nej til at blive i EU.

- Jeg er henrykt over at se nej-siden triumfere i denne folkeafstemning, siger Nigel Farage, der leder det britiske EU-modstanderparti, Ukip, og samtidig er medlem af Europaparlamentet.

Han roser samtidig Dansk Folkepartis kampagnelogo - "Mere EU - nej tak" - som et budskab, han står 100 procent bag.

- Det er vidunderligt at se den manipulerende politiske elite blive slået så eftertrykkeligt tilbage, og forhåbentlig vil vores britiske modstykker lide samme skæbne, siger Nigel Farage i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- I en stadig mere usikker verden er det oplagt, at de bedste folk til at styre dansk retsvæsen og politi er det danske folk selv - og ikke bureaukrater i Bruxelles, der ikke er folkevalgte, siger den britiske EU-modstander.

Formanden for EU-Parlamentets største gruppe, den konservative Manfred Weber, siger, at han respekterer danskernes valg, men at han håber, at de danske vælgere havde sagt ja til tilvalgsordningen i stedet for at bevare forbeholdene.

Han siger, at Danmark med et ja kunne have gået med i et tættere samarbejde om retspolitikken i Europa.

- Ved et ja havde der ikke været negative konsekvenser for Danmark, siger Manfred Weber i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Vi står lige nu over for meget store fælles udfordringer, ikke mindst i forhold til at bekæmpe terrorisme og radikalisering. Opgaver, hvor blandt andet vores fælles politisamarbejde Europol får en styrket rolle i fremtiden, siger den konservative gruppeformand og tilføjer:

- Det ville have været godt, hvis Danmark kunne være med i det arbejde.

/ritzau/

Dagens Gossip