Britisk nej-leder tror at Cameron får sin EU-aftale

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

David Cameron får fredag eftermiddag på EU-topmødet i Bruxelles en aftale om reformer af EU-samarbejdet, som han vil bruge til at udskrive folkeafstemning om ja eller nej til at blive i EU.

Men det bliver bare ikke nogen særlig god aftale, som den britiske premierminister får.

Det forudser i hvert fald frontfiguren for den britiske nej-kampagne, Nigel Farage, der leder nej-partiet Ukip og samtidig er medlem af Europaparlamentet.

- Som en, der synes, at Storbritannien skal ud af EU, ville jeg elske at se ham sendt hjem til Downing Street uden nogen aftale. Men politisk kan det ikke ske. Der vil komme et kompromis i eftermiddag. Det er jeg sikker på, siger Nigel Farage fredag.

- Men jeg er også sikker på, at den aftale, der handler om velfærdsydelser til migranter, ikke er svaret på de grundlæggende udfordringer, som mange briter ser for sig, siger han.

Og det, briterne bekymrer sig om, er ifølge Farage, om de kan slå skadelige EU-love ned, det er de åbne grænser midt i Europas store flygtninge- og migrationskrise, og det er prisen for at være medlem af EU.

- Det koster et nyt hospital hver uge at være medlem af EU, siger den britiske nej-leder.

Fredag morgen sagde David Cameron ved ankomsten til topmødet, at han vil gøre alt, hvad han kan for at få en aftale.

- Vi har gjort nogle fremskridt, men der er stadig ingen aftale. Som jeg har sagt, vil jeg kun indgå en aftale, hvis vi får, hvad Storbritannien har brug for, sagde han.

Hvis topmødet når til enighed om Camerons krav til reformer af EU-samarbejdet, ventes han at udskrive folkeafstemning om ja eller nej til at blive i EU til afholdelse torsdag 23. juni.

En ny meningsmåling fra TNS viser, at 36 procent af vælgerne lige nu ville stemme Storbritannien ud af EU, mens 34 procent ville stemme for at blive som medlem.

/ritzau/