Britisk parlament skal diskutere ny EU-afstemning

Over fire millioner briter har underskrevet en anmodning om en ny britisk EU-afstemning. Anmodningen er blevet afvist af afgående premierminister David Cameron, men forslaget skal alligevel diskuteres i parlamentet.

Nærmere bestemt har 4.131.249 briter i skrivende stund skrevet under på, at de vil have en ny afstemning om Storbritanniens fortsatte medlemskab af EU.

Det store antal underskrifter nødvendiggør en debat i parlamentet, skriver det udvalg, der træffer afgørelser i den slags sager, på Twitter. Debatten skal finde sted 5. september i Underhuset.

- Udvalget gør det klart, at det med planlægningen af denne debat ikke støtter udskrivelsen af en ny folkeafstemning, lyder det i en udtalelse.

Udvalget er sammensat af politikere fra forskellige partier og er uafhængig fra regeringen.

- En debat i Westminster Hall har ikke magt til at ændre loven. Den vil ikke ende med, at Underhuset beslutter, om der skal være en ny folkeafstemning, skriver udvalget i udtalelsen.

David Camerons afløser som premierminister, Theresa May, har ved flere lejligheder slået fast, at "brexit er brexit", og at briternes ønske om at forlade EU skal respekteres.

Allerede da én million briter havde skrevet under på anmodningen om en ny folkeafstemning, erklærede britiske medier den for den mest populære underskriftindsamling i det britiske parlaments historie.

Når mindst 100.000 personer skriver under på en sådan anmodning, skal den diskuteres i et parlamentsudvalg.

/ritzau/

Dagens Gossip