Britisk parlamentariker er død efter angreb

Den britiske Labour-politiker Jo Cox er død efter torsdagens skudangreb, oplyser britisk politi på en pressekonference.

Politiet efterforsker fortsat motivet bag drabet på den 41-årige parlamentariker.

Den formodede gerningsmand, en mand på 52 år, blev anholdt kort efter angrebet, oplyser politiet. Han er den eneste mistænkte for drabet.

- Vi leder ikke efter yderligere personer i forbindelse med denne hændelse, siger West Yorkshires politichef, Dee Collins, på et pressemøde.

Skudangrebet skete i byen Birstall sydvest for Leeds, ikke langt fra Labour-politikerens kontor.

Det er endnu uklart, præcist hvad der skete, men øjenvidner har fortalt til britiske medier, at Jo Cox blandede sig i et håndgemæng mellem to mænd, og at den ene af dem trak en pistol, som han affyrede to gange.

Politichefen siger, at det endnu er for tidligt at sige, hvad motivet for drabet var.

Tv-stationen Sky News har rapporteret, at gerningsmanden råbte "Storbritannien først" under angrebet. Det kan være en reference til en højreorienteret gruppe af samme navn.

Oplysningen er ikke bekræftet fra politiet eller anden side.

Alarmcentralen modtog et opkald om angrebet klokken 12.53 lokal tid. Jo Cox blev hastet til et hospital i Leeds, men hun døde klokken 13.48, mindre end en time senere, oplyser politichef Dee Collins på pressekonferencen torsdag aften.

Premierminister David Cameron siger i en udtalelse, at Jo Cox var "en stjerne".

- Jo Cox' død er en tragedie. Hun var et engageret og omsorgsfuldt parlamentsmedlem. Mine tanker går til hendes ægtemand, Brendan, og hendes to små børn, skriver Cameron på Twitter.

Også i den dræbte politikers parti, Labour, er der dyb sorg.

- Hele Labour-partiet, Labour-familien og sågar hele landet er i chok over Jo Cox' død i dag, siger Labour-partiets leder, Jeremy Corbyn, ifølge BBC.

Stephen Kinnock, der er gift med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og også er valgt ind i parlamentet for Labour, er en af de partifæller, der sørger over Jo Cox' død.

- Jeg kan ikke finde ord for, hvad der er sket i dag. Det er chokerende. Hun var så talentfuld og et dejligt menneske, siger Kinnock til BBC.

Foruden Jo Cox blev også en 77-årig mand såret ved angrebet. Hans skud er imidlertid ikke livstruende, oplyser britisk politi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip