Britisk politi sigter mand for drab på amerikansk turist

En mand, der er mistænkt i forbindelse med et knivdrab på en amerikansk turist i London i denne uge, er nu blevet sigtet for drabet. Det oplyser politiet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 19-årige mand blev anholdt i minutterne efter drabet onsdag aften. Men først nu er han formelt blevet sigtet.

Den dræbte var den 64-årig amerikaner Darlene Horton, der var på besøg i London som turist. Hun blev dræbt på Russell Square i den britiske hovedstad.

Ifølge flere internationale medier var hun blot få timer fra sin hjemrejse, da hun blev stukket ned. Hun var gift med en professor ved Florida State University. Han havde undervist på et sommerkursus i London.

Ud over drabet på Darlene Horton sigtes den 19-årige for fem drabsforsøg i forbindelse med, at han overfaldt en række andre personer på pladsen.

En britisk statsborger er fortsat indlagt på hospitalet med sine kvæstelser, mens en mand fra USA er blevet udskrevet. Det samme er en mand og en kvinde fra Australien samt en israelsk kvinde.

Briten blev ramt i maven. Amerikaneren og den australske mand blev begge stukket i brystet. Kvinden fra Australien og kvinden fra Israel blev stukket i henholdsvis ryggen og armen, oplyser politiet.

Tidligere har medier spekuleret i, om motivet bag knivdrabet og de fem drabsforsøg kunne være terror.

I den forbindelse har britisk politi oplyst, at der ikke er fundet beviser for, at den 19-årige skulle være radikaliseret. Der var snarere tale om et spontant angreb, udløst af den unge mands mentale problemer.

Politiet har tidligere oplyst, at den 19-årige mand er norsk med somalisk baggrund. Han flyttede til Storbritannien i 2002, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Intet tyder indtil videre på, at den mistænktes norske nationalitet og somaliske baggrund har relevans for motivet til hans handlinger, har en talsmand for politiet tidligere udtalt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip