Britisk tennishåb overrasker hos kvinderne i Melbourne

Skrevet af admin

25/01/2016

Mest læste i dag

For første gang i mere end 30 år er en kvindelig britisk tennisspiller nået videre til kvartfinalerne i en grand slam-turnering.

Mandag sikrede Johanna Konta sig en plads i kvartfinalen i Australian Open med en sejr i fjerde runde over russiske Ekaterina Makarova.

Den britiske overraskelse sled sig videre med 4-6, 6-4 og 8-6 efter godt og vel tre timer.

På forhånd var 24-årige Konta, der rangerer som nummer 47 i verden, ikke spået de store chancer i Melbourne. Heller ikke mod Ekaterina Makarova, der var seedet 21 i turneringen.

Det er første gang siden Jo Durie i 1983, at en britisk kvinde er nået så langt i grand slam-sammenhæng. For 33 år siden spillede Durie sig i kvartfinalen ved Australian Open, og senere samme år nåede hun også semifinalerne ved French Open og US Open.

Konta er godt nok født i Sydney i Australien, men i 2012 fik hun britisk statsborgerskab.

Chancerne for, at eventyret i Melbourne kan fortsætte lidt endnu, er ganske gode.

I kvartfinalen møder hun nemlig den kinesiske kvalifikationsspiller Zhang Shuai, der overraskede ved at besejre 15.-seedede Madison Keys med 3-6, 6-3 og 6-3.

Den 27-årige kineser havde før Australian Open tabt i første runde i samtlige sine 14 grand slam-turneringer, men nu har hun altså taget fire sejre på stribe.

Medvirkende til triumfen i fjerde runde var dog, at Madison Keys spillede med en lårskade, der tydeligt generede hende undervejs.

/ritzau/