Britisk udenrigsminister er tavs om spionage i Berlin

Den britiske udenrigsminister, William Hague, vil hverken be- eller afkræfte, at Storbritannien har en elektronisk lyttepost i Berlin tæt på parlamentet og den tyske forbundskanslers kontor.

Oplysningerne er for få dage siden bragt i avisen The Independent.

- Jeg hverken bekræfter eller afkræfter beskyldninger, ting der siges om efterretningsorganerne. Det gør jeg af meget, meget gode grunde, selv når der er ting, som slet ikke er sande, siger han til Channel 4 News.

Det tyske magasin Der Spiegel skrev i sidste måned, at forbundskansler Angela Merkels mobiltelefon aflyttes af amerikanerne.

Avisen The Guardian har de seneste måneder bragt afsløringer af, hvordan den britiske efterretningstjeneste GCHQ arbejder tæt sammen med Den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Historierne, der baserer sig på oplysninger fra den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden, viser tilsyneladende, at GCHQ og NSA deltager i omfattende spionage mod europæiske allierede og borgere.

Torsdag var chefer for tre britiske efterretningsorganer helt usædvanligt mødt op for at blive udspurgt af et parlamentsudvalg om deres rolle.

Her svarede de, at Snowdens afsløringer har været en lækkerbisken for terrornetværket al-Qaeda.

De siger samtidig, at historier om masseovervågning af borgere, som baserer sig på oplysninger fra Snowden, har fået dem til at overveje at være mere åbne i fremtiden.

Men en del af efterretningstjenesternes arbejde må holdes skjult af hensyn til den nationale sikkerhed.

- De har bragt vores operationer i fare, sagde MI6's leder, John Sawers, om avisafsløringerne.

- Al-Qaeda labber det i sig, mener han.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip