Britisk undervisningsminister vil have flere skoletimer

Han mener, at det nuværende skoleskema er forældet og kun passer til et hedengangent landbrugssamfund, hvor børn skulle have lange ferier for at hjælpe til i marken. De britiske skolebørn risikerer dermed at blive efterladt med et væsentligt handicap i forhold til børn i mange andre lande, herunder de østasiatiske, hvor man har flere skoletimer, pointerer Gove.

»Strukturen i vores skolesystem blev designet i en tid, hvor samfundet var båret af landsbrugsøkonomien, og hvor størstedelen af mødrene gik hjemme. Den verden eksisterer ikke længere, og vi har ikke råd til at have et uddannelsessystem, som blev tilrettelagt ud fra situationen i det 19. århundrede,« siger Michael Gove til The Independent.

»For eksempel gik børn i marken for at hjælpe deres forældre med kartoffelhøsten i efterårsferien,« tilføjer han.

Ifølge undervisningsministeren vil den britiske regering i første omgang forsøge at få privat- og friskoler til at implementere en ny struktur med flere timer.

Udmeldingerne fra Michael Gove har fået en kold skulder hos den britiske pendant til Danmarks Lærerforening, The National Union of Teachers. Her afviser man forslaget og beskylder undervisningsministeren for at udøve politik uden at have dokumentationen i orden.

Ifølge Michael Gove er det imidlertid nødvendigt med en reform af skolesystemet, og ligesom i Danmark, hvor KL i øjeblikket vil have ændret på folkeskolelærernes arbejdstidsregler og give skolelederne mere magt, skal de britiske læreres overenskomst også justeres. Det skal være muligt for en skoleleder at organisere sit personale på en måde, »hvor man får mere ud af de unge mennesker«, lyder det fra Gove ifølge The Independent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip