Britiske fly har dræbt 330 af Islamisk Stats folk

Omkring 330 oprørere fra Islamisk Stat er blevet dræbt ved britiske luftangreb siden september sidste år, siger Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon.

- Dette tal er højst usikkert - særligt fordi vi ikke har soldater på landjorden, som ville kunne observere konsekvenserne af luftangrebene, understreger Fallon i en skriftlig erklæring til det britiske parlament.

- Vi mener ikke, at der er sket civile tab ved nogle af de britiske luftangreb, skriver han.

Storbritannien har jævnligt gennemført luftangreb mod IS i Irak som en del af den amerikansk-ledede koalitions luftkrig i området siden september i fjor.

Briterne deltager ikke i angreb i Syrien, da premierminister David Cameron i 2013 tabte en parlamentsafstemning om at tillade angreb mod Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Cameron er fortsat opsat på at vinde parlamentets opbakning til at udvide luftangrebene, så briterne også kan angribe Islamisk Stat i Syrien. Fallon siger, at den nuværende linje er ulogisk.

Den nye Labourleder, Jeremy Corbyn, er en veteran på anti-krigsfløjen, og Cameron kan ikke være sikker på, at han ville kunne vinde en afstemning om spørgsmålet i dag.

Cameron sagde tidligere på måneden, at Storbritannien har anvendt en ubemandet drone til at dræbe to britiske islamister i Syrien. Han kaldte angrebet for "selvforsvar" og understregede, at det ikke var en del af en koalitions indsats mod Islamisk Stat.

Danmark deltager ligesom briterne i bombardementer af Islamisk Stat i Irak, men ikke i Syrien. Britiske droner har hidtil kun været anvendt til at indsamle efterretninger om Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip