Britiske investeringer i nordsøolie styrtdykker

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Den lave oliepris har fået oliebranchen i Storbritannien til at trække følehornene til sig, når det gælder nye investeringer inden for olie og gas i den britiske del af Nordsøen.

Ifølge brancheorganisationen Oil & Gas UK planlægger olieselskaberne kun at investere én milliard pund (9,5 milliarder kroner).

Investeringerne på området har ellers ligget nogenlunde stabilt på otte milliarder pund (76 milliarder kroner) de senere år.

- Vi kæmper virkelig for vores overlevelse, siger økonomidirektør Mike Tholen fra Oil & Gas UK til nyhedsbureauet AP ifølge NTB.

Mængden af olie, der bliver produceret på den britiske nordsø-sokkel, er ligeledes dykket markant. I 1999 blev der produceret 4,6 millioner tønder olie om dagen. I dag er det tal kun 1,6 millioner tønder - eller godt en tredjedel af det tidligere niveau.

Olie- og gasbranchen i Storbritannien beder nu de britiske myndigheder om at lette skatten for olieselskaberne "for at minimere kapacitetsnedskæringer i løbet af nedgangsperioden".

I januar besluttede de britiske myndigheder at yde krisehjælp på omkring 2,4 milliarder kroner til oliebranchen på grund af den lave oliepris.

Prisen på en tønde nordsøolie var mandag cirka 34 dollar. For halvandet år siden var den over 100 dollar.

Ifølge Oil & Gas UK er der tusindvis af arbejdspladser på spil, hvis ikke branchen får hjælp til at klare skærene.

/ritzau/NTB