Britiske muslimer fordømmer drab på soldat

»Dette er en barbarisk handling, som ikke hører hjemme i islam, og vi fordømmer uforbeholdent hændelsen. Vores tanker går til ofret og hans familie. Vi forstår, at han tjente de væbnede styrker. Muslimer har længe tjent dette lands væbnede styrker med stolthed og ære. Dette angreb på et medlem af styrkerne er vanærende, og mordet kan ikke retfærdiggøres,« skriver rådet i en erklæring.

Samtidig opfordrer Det Muslimske Råd alle samfundsgrupper i Storbritannien til at forholde sig rolige og stå sammen.

»Denne handling vil uden tvivl øge spændingerne på gaderne. Derfor opfordrer vi alle vores samfund, muslimske og ikke-muslimske, til at stå sammen og udvise solidaritet for at sikre, at hadefulde kræfter ikke spreder sig. Det er vigtigt, at vi tillader politiet at udføre deres arbejde uden indblanding,« står der videre.

Lige nu er britiske efterforskere ved at undersøge en mulig nigeriansk forbindelse til de to mistænkte mænd. Det fortæller to anonyme kilder med kendskab til efterforskningen til Reuters.

Politiets talsmænd har dog ikke ønsket at kommentere den mulige forbindelse til Nigeria.

»Vi må bekæmpe dem, som de bekæmper os. Et øje for et øje og en tand for en tand,« lød det fra en af gerningsmændene ifølge BBC.

Efter udåden slæbte de to mænd liget ud på midten af vejen og blev ved liget, indtil politiet dukkede op og sårede de to gerningsmænd med pistolskud.

»Jeg undskylder, at kvinder er nødt til at være vidner til det her i dag, men i vores land er vores kvinder nødt til at se det samme. Jeres indbyggere vil aldrig være sikre. Afsæt jeres regering, den er lige glad med jer,« sagde en af mændene ifølge BBC, inden han blev anbragt i en lægehelikopter og fløjet til et hospital.

På et pressemøde i Paris slog den britiske premierminister, David Cameron, fast, at der er »stærke indikationer« på, at drabet er terrorrelateret.

»Det er den mest forfærdelige forbrydelse,« sagde premierministeren og tilføjede:

»Politiet er i øjeblikket ved at undersøge al fakta i sagen, og der er stærke indikationer på, at det er en terrorhandling.«

Drabet har chokeret briterne, der sidst var vidner til en terroraktion 7. juli 2005, da fire bomber eksploderede i henholdsvis undergrundsbanen og i en dobbeltdækkerbus i London. 52 mennesker mistede livet, heriblandt de fire selvmordsbombere, og 700 blev såret.

De to mistænkte fra onsdagens drab, hvoraf den ene angiveligt er alvorligt såret, er endnu ikke identificeret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip