Britiske parlamentarikere mindes Jo Cox

Lederen af det britiske arbejderparti, Jeremy Corbyn, efterlyste en mere godhjertet politik, da medlemmerne af det britiske parlament mandag mindedes den dræbte Labour-politiker Jo Cox.

Det britiske Underhus holdt pause fra valgkampen for og mod brexit og placerede sig ikke efter partifarve som sædvanligt, da de talte om Cox og drabet på hende.

- Vi trænger til en venligere og mildere politik. Vi har alle et ansvar for ikke at opildne til had og splittelse, siger Corbyn, som bar hvide roser til minde om Cox.

- Vi har mistet en af vore egne, og samfundet som helhed har mistet en af vores allerbedste, hedder det videre i talen, hvor han tilføjer, at Cox havde brugt sit liv på at tjene og kæmpe for andre mennesker - hjemme og i udlandet - gennem sit velgørenhedsarbejde og sit politiske virke.

Corbyn kalder angrebet på hende for et angreb på demokratiet.

- Et angreb, som har chokeret og gjort alle sørgmodige, ... og som har forenet, siger han.

Premierminister David Cameron manede til "sammenhold mod hadet, som dræbte hende."

- Jo Cox' ukuelige livsmod og energi spredte glæde hos alle, som kendte hende, og hun reddede livet for mange, som hun ikke selv mødte, sagde Cameron, som tilføjede, at "drabet på Cox ikke var et angreb på et individ, men et angreb mod vores demokrati".

Corbyn sagde i et tv-interview senere på dagen, at han er tilhænger af EU, fordi han tror på udviklingen af et stærkt samarbejde mellem fagforeninger og politiske partier på tværs af landegrænserne.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip