Britiske piloter frygter at ramme droner med passagerfly

Skrevet af admin

02/03/2016

Mest læste i dag

Piloter opfordrer til undersøgelser af, hvad der vil ske, hvis en drone rammer et passagerfly, oplyser BBC. Det sker, efter at der over seks måneder sidste år er registreret 23 tilfælde, hvor det var tæt på at gå galt ved lufthavne i Storbritannien.

Rapporter fra det britiske lufthavnsråd, UK Airprox Board, viser ifølge BBC, at de 23 tilfælde skete i perioden mellem 11. april og 4. oktober i 2015.

I et tilfælde var en af de ubemandede droner kun 25 meter fra en Boeing 777 nær Londons Heathrow lufthavn.

Episoden i Heathrow var en ud af 12, som er blevet markeret som et "A-tilfælde" af det uafhængige råd, da der var overhængende fare for en kollision.

I en af de andre alvorlige situationer var en drone 13. september 20 meter fra et Embraer 170-jetfly over det britiske parlament. Flyet var ved lægge an til landing i London City Airport.

Samme dag var en Boeing 737 tæt på at ramme en drone, da det lettede fra Stansted lufthavn i Essex.

De regler, der er udarbejdet af Den Civile Luftfartsmyndighed, CAA, forbyder ubemandede flyvninger mindre end 50 meter fra fly, biler og både.

De britiske piloters sammenslutning opfordrer til en hurtig undersøgelse af, hvilke følger det kan få, hvis det kommer til et sammenstød mellem et passagerfly og en drone.

Den tidligere jagerpilot Steve Landells, der også har været pilot hos British Airways, advarer om, at en drone vil kunne ødelægge en flymotor eller smadre cockpitvinduerne.

Flyspecialister siger til BBC, at der foreligger mange data om følgerne af sammenstød mellem fly og større fugle, men at droner nødvendiggør ny forskning på området.

/ritzau/