Britiske prinser hjælper stormramte inden nyt uvejr

De britiske prinser, William og Harry, tog fredag ud og hjalp ofre for det voldsomme uvejr, der har hærget Storbritannien om omegn de seneste dage, og som har forårsaget store oversvømmelser og ødelæggelser.

Prinserne sluttede sig fredag for en stund til det korps af soldater, der blandt andet tager rundt og hjælper med distribution af sandsække, som bruges til at beskytte huse og inventar mod vandmængderne.

Ifølge meteorologerne er der ingen tid at spilde. Således er der spået et vejr-angreb af både vind, regn og sne, som vil feje hen over landet i løbet af de næste par dage startende i det sydvestlige England.

Fredag er mange husstande fortsat uden strøm. Størstedelen mistede den onsdag, da en storm af orkanstyrke, der også kom til at koste en mand livet, ramte.

Det skønnes, at omkring 16.000 personer i disse dage er berørt af strømsvigt, mens mange helt er evakueret fra deres huse.

Premierminister David Cameron gentog fredag sit løfte om at "gøre alt hvad det kræver" for at hjælpe katastroferamte samfund.

- Vi står overfor en meget vanskelig tid, fordi vi har fået den vådeste start på året i 250 år, og vi oplever ekstraordinære vejrforhold. Men vi kæmper på alle fronter for hjælpe folk, siger han.

Flere end 5800 husstande er blevet oversvømmet siden starten af december, mens store dele af landbrugsjorden er blevet ødelagt. Alt sammen er det med til at sætte Storbritanniens skrøbelige økonomiske opsving i fare.

Se optagelser af de to engelske prinser på arbejde herunder: 

Dagens Gossip