Broadway hylder James Gandolfini i aften

Broadway viser i aften James Gandolfini den sidste ære. På slaget 20 slukker gadens mange teatre deres glitrende facadebelysning i ét minut, hvilket er en afskedsgestus, der kun er de største stjerner forundt.

»James Gandolfini var den fuldendte skuespiller, som bibragte alle sine roller en særlig individualitet og skabte en tæt forbindelse til publikum. Han fik alting til at se let ud, hvad enten det var på Broadways scener eller på lærredet«, hedder det i en udtalelse fra teatersammenslutningen Broadway Leagues direktør Charlotte St. Martin.

Skuespilleren, som døde i Rom sidste onsdag, slog igennem på de skrå brædder i New York, hvor han fejrede triumfer i blandt andet »Omstigning til Paradis« og »I storbyens havn«, inden han fik sit store internationale gennembrud i »Sopranos«. Derfor har Broadway League besluttet at dæmpe lysene til ære for Gandolfini aftenen før, han bisættes fra den katolske domkirke Saint John the Divine i New York.

Messen i morgen formiddag ventes at samle 10.000 mennesker langs gaderne på Manhattan. Efter højtideligheden køres Gandolfinis båre til et krematorium.

»Sopranos«-stjernens båre blev fløjet hjem til USA mandag og den dag flagede alle offentlige bygninger i Gandolfinis hjemstat New Jersey på halv efter dekret fra guvernør Chris Christie.

Det var et hjertestop, der kostede den kun 51-årige skuespiller livet.

Dagens Gossip