Broarbejdet går i gang: Tidligst tog over Limfjorden igen til november

[gallery columns="5" orderby="rand"]

Togpendlerne, der normalt krydser Limfjorden, må væbne sig med tålmodighed.

Tidligst til november venter Banedanmark nemlig at togene atter frit kan passere over jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby.

Banedanmark har netop  indgået en aftale med MT Højgaard om at bygge og montere en ny broklap på Jernbanebroen over Limfjorden, men broen forventes at være klar til togtrafik igen i begyndelsen af november.

For lidt over en uge side bad Banedanmark tre indbudte entreprenører om at give tilbud på at levere en ny broklap til Jernbanebroen over Limfjorden.

To ud af de tre entreprenører afgav onsdag deres tilbud, og Banedanmark har nu valgt MT Højgaard til opgaven, oplyser sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller.

- Banedanmark har sat alle kræfter ind på at finde den rette og hurtigste løsning til genoptagelse af togtrafikken - og det er at lave en ny broklap ud fra de eksisterende tegninger fra den gamle broklap med relevante tekniske opdateringer, siger hun.

- Vi forventer, at togtrafikken over Limfjorden kan genoptages i begyndelsen af november. Det er en meget omfattende opgave at gøre broen klar til trafikken efter de massive skader, og vi har valgt den hurtigste løsning. De andre muligheder, vi har set på, ville have taget et par måneder længere at udføre.

Fakta om uheldet på jernbanebroen:

Jernbanebroen over Limfjorden blev voldsomt beskadiget, da et finsk containerskib sejlede ind i broen den 28. marts 2012 og forrykkede broklappen og spor med op til en meter.

Skaderne medførte, at broen øjeblikkeligt blev lukket for både togtrafik og al sejlads.

Lørdag den 21. april blev den ødelagte broklap fjernet, så der igen er fri sejlads igennem Limfjorden.

Alle fotos: Lars Horn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip