Broccolisalat med grillede peberfrugter og saltmandler

Dette er en af mine nye yndlingssalater og det er der tre primære grunde til - den smager fantastisk (til alt), den mætter godt og er meget nem at lave. Perfekt i min verden.

Broccolien bliver så lækker i olivenolie- og citronsaftdressingen og smager fænomenalt med den søde og bløde grillede peberfrugt og de knasende salte mandler.

Salaten kan spises til alt lige fra en god bøf, til kylling, fisk og æg.

Til 2 personer skal du bruge:
1 stort hoved broccoli
2 røde peberfrugter
Salatdressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt
100g saltmandler - se hvordan du laver den her

Sådan gør du:
Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og stole.

Læg peberfrugterne med skærefladen nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Grill peberfrugterne på højeste varme og grillfunktion i ovnen.

Peberfrugterne er færdige, når deres skind er sort og boblende (det tager typisk 15-25 minutter, men hold øje med dem).

Når peberfrugterne er blevet grillet tilstrækkeligt, tages de ud af ovnen.

Kom peberfrugterne ned i en frysepose og luk posen til. I takt med at peberfrugterne køler af og der dannes kondens i posen vil det gøre det nemmere efterfølgende at trække skindet af.

Rens broccolien. Findel kronen i buketter og skær dem i små mundrette stykker. Skræl stokken og skær den i små mundrette stykker.

Kom broccolistykkerne op i en skål og overhæld kålen med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.

Hak saltmandlerne groft.

Hiv skindet af de nu afkølede peberfrugter og skær kødet i tynde strimler.

Bland peberfrugtstrimlerne sammen med broccolien. 

Drys salaten med de hakkede saltmandler inden servering.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip