Broderskabet beskylder Egyptens hær for at fremtvinge borgerkrig

Sådan lyder anklagen fra Det Muslimske Broderskab, som Morsi tilhører, efter mandagens hændelse i Cairo, hvor mindst 42 personer, herunder flere Morsi-støtter, kvinder og børn, er blevet dræbt.

I en udtalelse opfordrer Det Muslimske Broderskabs politiske fløj, Friheds- og Retfærdighedspartiet, »det internationale samfund, alle internationale grupper og alle frie mennesker i verden til at gribe ind for at forhindre flere massakrer og forhindre et nyt Syrien i den arabiske verden«.

Broderskabet har ligeledes opfordret til »en opstand blandt Egyptens folk mod dem, der forsøger at stjæle revolutionen med kampvogne«.

Det er endnu uvist, hvad der præcis skete i forbindelse med mandagens voldsomme hændelser i Cairo. Mens Det Muslimske Broderskab anklager hæren for at angribe demonstranter i færd med morgenbønnen foran den Republikanske Gardes hovedkvarter i Cairo, siger hæren, at en bevæbnet terrorgruppe står bag de mange drab.

Senere mandag blev Friheds- og Retfærdighedspartiets hovedkvarter i Cairo lukket, efter at egyptisk politi havde fundet et våbenlager, som angiveligt blev brugt under mandagens uroligheder.

Foruden de foreløbige meldinger om 42 dræbte, er mindst 322 personer ifølge lokale hospitalskilder såret.

Hændelsen har forværret den i forvejen store politiske krise i Egypten, hvor den demokratisk valgte præsident Mohamed Morsi i sidste uge blev afsat af hæren og sat i husarrest. Umiddelbart efter mandagens sammenstød valgte det ultrakonservative og islamistiske parti Nour således at trække sig fra forhandlingerne om at danne en midlertidig regering i Egypten.

Den liberale oppositionsleder og modtager af Nobels Fredspris Mohamed ElBaradei kræver en »uafhængig undersøgelse« af mandagens hændelser.

»Vold avler vold og bør blive fordømt på det kraftigste. En uafhængig undersøgelse er nødvendig. En fredelig overgang er den eneste vej frem,« skriver ElBaradei på Twitter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip