Brødebetynget erhvervsminister erkender misinformation

Skrevet af admin

13/06/2016

Mest læste i dag

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) var ikke klar over, at han overdrev udviklingen i antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i danske børsnoterede selskaber, da han oplyste Folketingets ligestillingsudvalg om fremgangen i sidste måned.

Det er han senere blevet klar over, og det beklager han på et hastesamråd, som ligestillingsordfører for Socialdemokraterne Rasmus Horn Langhoff har indkaldt til.

- Jeg er som minister ked af, at de tal, der er blevet givet, ikke er sammenlignelige, for det skal de selvfølgelig være, siger Troels Lund Poulsen.

Erhvervsministeren sammenlignede tal fra 2012 med 2016, hvoraf det fremgik, at procentsatsen for kvindelige bestyrelsesmedlemmer var over fordoblet fra 7,3 procent til 16,5 procent.

Det har dog senere vist sig, at der har været anvendt flere forskellige metoder til at opgøre andelen, og at tallene derfor ikke kan sammenlignes.

Troels Lund Poulsen vil derfor have en redegørelse, så man kan få et retvisende billede.

- Der er behov for at få en mere tilbundsgående redegørelse, og at de allerede anvendte tal kulegraves i denne sammenhæng, og derfor har jeg også bestilt det, siger han.

Den forklaring er Rasmus Horn Langhoff dog langt fra tilfreds med.

- Hvis ministeren virkelig er så grundig, som han prøver at give et billede af her, så havde vi slet ikke stået i den her situation, siger han.

Han er desuden utilfreds med hvor lang tid, det har taget ministeren at fortælle om fejlen. Det tog otte dage fra ministeriet vidste, at tallene var forkerte, til Langhoff fik tallene.

Og ligestillingsordføreren skulle i øvrigt selv rette henvendelse i form af et skriftligt spørgsmål for at få en afklaring.

- Samme sekund at ministeren opdager, at man har misinformeret Folketinget, er det ministerens pligt selv at gøre opmærksom på det, siger Rasmus Horn Langhoff.

/ritzau/