Brødre: 150 personer dræbt ved rømning af lejre

Tidligere onsdag morgen var en pansret bullozer på vej mod en af lejrene uden for en moské, rapporterede en BBC-journalist, og politiet har afspærret flere sidegader og affyrer skud.

Det Muslimske Broderskabs TV-kanal, som er allieret med den afsatte præsident Morsi, opfordrer folk til at sende biler ind til lejrene for at få sårede til hospitalerne.

Reuters rapporterer, at sikkerhedsstyrkerne i den største af lejrene i det nordøstlige del af byen affyrer tåregas, mens politiethelikoptere cirkler i luften over lejren, og hærkøretøjer holder i nærheden.

Det statslige nyhedsbureau i landet skriver ifølge Reuters, at sikkerhedsstyrkerne er begyndt at gennemføre en trinvis plan for at fjerne demonstranterne, hvilket med stor sandsynlighed vil øge den politiske urolighed i landet yderligere. En plan, som overgangsregeringen har afvaret om i flere uger, skriver aljazeera.com.

Morsi-tilhængerne har siden den tidligere præsidents afsættelse 3. juli demonstreret og har opbygget improviserede lejre i hovedstadens gader ved Nahda-pladsen og ved moskéen Rabaa al-Adawiya.

Allerede inden dagens rømning af de to Morsi-lejre er mere end 250 mennesker blevet dræbt i sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker, siden Morsi blev væltet, skriver BBC.

Dagens Gossip