Brødre bedrev millionsvindel med nedrivning i årevis

Den ældste bror fik fire og et halvt års ubetinget fængsel og en bøde på 35 millioner kroner, mens den yngste bror fik fire års fængsel og en bøde på 28 millioner. De to brødre er 38 og 35 år og henholdsvis fra Brøndby og København.

Der er tale om en såkaldt kædesvigsag, hvor en række nedrivningsfirmaer på den københavnske vestegn har haft en større millionomsætning, som man ikke har betalt skat af.

Fra 2006 til 2012 stod de to brødre i spidsen for nedrivningsfirmaer på vestegnen, som svindlede systematisk med skat, moms og sort arbejde via såkaldte skraldespandsselskaber.

De to mænd bød via deres firmaer ind på en række nedrivningsopgaver, som de efterfølgende overdrog til underentreprenører i form af skraldespandsselskaberne.

Disse selskaber var imidlertid styret af de to brødre via stråmænd og brugte sort arbejdskraft til opgaverne. Der var blandt andet tale om folk på kontanthjælp og sygedagpenge, der fik sorte penge for deres arbejde. I et enkelt tilfælde havde man også ansat en illegal indvandrer til at klare arbejdet for sorte penge.

»Dommen viser, at vi i Danmark slår hårdt ned på alvorlig, organiseret og økonomisk kriminalitet,« siger anklager Bertil Håkonsson i en pressemeddelelse.

Den ældste bror overvejer, om han vil anke, mens den yngste bror valgte at modtage dommen.

Dagens Gossip