Brødrene Price dropper foie gras

Det er slut med at få serveret foie gras, hvis man gæster en af James og Adam Prices restauranter, og man vil heller ikke se de to kendte kokke mæske sig i gåse- eller andelever på TV.

Brødrene oplyser nemlig til dyrerettighedsorganisationen Anima, at man har droppet foie gras.

- Der vil ikke blive serveret foie gras i vores restauranter, ligesom der ikke vil blive promoveret foie gras på TV, så længe der kan stilles spørgsmålstegn ved etikken, lyder det fra brødrene Price ifølge Anima.

LÆS OGSÅ: Dyrevenner raser mod Brødrene Price

For et års tid siden kom de kendte kokke ellers gevaldigt på kant med både seere og dyrevenner, da de rundede et "Spise med Price"-program af med at lave foie gras i savoykål.

Siden har der været en del fokus på restauranters og supermarkeders brug af gåse- og andeleveren, der produceres ved at tvangsfodre dyrene.

Det har ført til, at de kendte restauranter Kong Hans Kælder og Kokkeriet er stoppet med at servere retten, og nu følger Brødrene Price altså trop.

- Vi er lige nu vidne til en særdeles positiv udvikling, når stribevis af restauranter fjerner den kontroversielle andepate fra menuen. Hos Anima vil vi blive ved at kæmpe for ænderne indtil Danmark er 100 procent fri for foie gras, siger kommunikationschef hos Anima Thorbjørn Schiønning i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Dyremishandling: Hvem bandt denne kats ben sammen med strips og smed den i Gudenåen?

Udover Brødrene Price har også d’Angleterre, restaurant LêLê og Umami fjernet foie gras en gang for alle.

Til gengæld er retten ifølge Anima stadig på menuen hos blandt andet Søllerød Kro, Lumskebugten og Ruths Hotel.

Dagens Gossip