Brødrene Schleck hælder veteraner ud

Ingen kontraktforlængelse til tidligere Tour-udfordrer og belgisk etapeløbsspecialist. August og september er højsæson for transfers i cykelsporten.

Hos brødrene Schleck på det snart forhenværende RadioShack-mandskab kommer der til at ske betydelige forandringer. Både Andy og Fränk Schleck holder skindet på næsen trods en miserabel sæson og en udstået dopingkarantæne til sidstnævnte.

Omvendt hævder den belgiske avis Gazet van Antwerpen, at der ikke bliver kontraktforlængelse til det kommende Team Treks tyske veteran Andreas Klöden og belgieren Maxime Monfort. Sidstnævnte var ellers bedste mand for holdet i årets Tour de France, hvor han kørte en samlet 14. plads i hus, mens Andreas Klöden på et par etaper fik færten af en etapesejr uden at kunne gøre arbejdet færdigt.

At Andreas Klöden med sine 38 år skal se sig om efter et nyt hold er måske ikke så underligt, selv om han er blevet toer i Tour de France i både 2004 og 2006. Ikke desto mindre har ledelsen på RadioShack netop forlænget med den tre år ældre landsmand Jens Voigt og er formentlig på vej til at gøre det samme med 40-årige Chris Horner.

Maxime Monfort har leveret solide og stabile præstationer i sine i alt tre år på holdet uden for alvor at hente dén sejr, som gør en forskel. Den 30-årige belgier bliver dog næppe arbejdsløs, da Lars Baks Lotto-Belisol mandskab angiveligt er interesseret i forstærkning som støtte for kaptajnen Jurgen van den Broeck. 

Ifølge den belgiske avis skyldes udskiftningen på RadioShack også en ændret kurs i forhold til målsætninger. Fra at være et udpræget etapeløbshold vil man i 2014 satse hårdere på succes i de store klassikere, hvor man kan trække på det schweiziske wattmonster Fabian Cancellara. 

Dagens Gossip