Brøler! Ulovlige østarbejdere på rådhustaget

Almindelige danskere skal have styr på tingene, når parcelhuset skal have repareret taget. Det samme skal kommunen.

Men for Gladsaxe Kommune har det glippet. 3F har afsløret, at otte uregisterede østarbejdere var i gang med at arbejde på rådhusets tag.

Et enkelt opkald og de syv litauere og en enkelt russer var over alle bjerge i løbet af få minutter.

- Da jeg så jeres fotograf, ringede jeg til hovedentreprenøren og gjorde opmærksom på arbejdsmiljøet og vores arbejdsklausuler i udbudsmaterialet. Kort tid efter var håndværkerne væk. Jeg forventer at få en tilbagemelding fra entreprenøren, siger Ulrik Freddie, der er konduktør i Gladsaxe Ejendomscenter, til Fagbladet 3F, der havde en fotograf på stedet.

Kommunen erkender blankt, at man ikke har haft styr på, om østarbejderne var registreret i RUT-registret.

- Vi har det ikke godt med, at arbejdsmiljølovens bestemmelser bliver overtrådt. Og vi skal være de sidste til at have ulovlige håndværkere gående på vores byggeopgaver, siger Ulrik Freddie til Fagbladet 3F.

Nu har Arbejdstilsynet været en tur ude på byggepladsen og snuse rundt.

- Vi har været på tilsynsbesøg for brud på arbejdsmiljøloven og manglende registrering i RUT. Men pladsen var rømmet. Bygherren har handlet for at bringe tingene i orden. Det er positivt, siger tilsynschef Carsten Bach fra Arbejdstilsynet, til Fagbladet 3F.

Han fortæller, at han har orienteret Skat om sagen.

Firmaet bag byggeopgaven på Gladsaxe Rådhus er ærgerlig over sagen, men den skyldes en underentreprenør.

- Det er uheldigt, hvis de har overtrådt regler i arbejdsmiljøloven. De vil ikke fortsætte arbejdet, før de er registreret i RUT, siger direktør Gert Vesterlund fra Robotek Gruppen, der har arbejdsopgaven.

Kilde: Fagbladet 3F

 

Dagens Gossip