Brøndby buldrer videre i Europa efter Pukki-hattrick

05/08/2016

Brøndby er klar til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen efter en flot 3-1-sejr torsdag over Hertha Berlin på hjemmebane.

Brøndby vinder samlet 3-2 og skal nu ud i to kampe om en plads i gruppespillet.

På forhånd så det ud til at blive en svær opgave på Brøndby Stadion, efter at det var blevet til et 0-1-nederlag i Berlin mod de stærke tyskere.

Der gik dog kun tre minutter, før Brøndby tog første skridt mod den samlede sejr.

Her blev en begivenhedsrig første halvleg skudt i gang, da Brøndbys angriber Teemu Pukki efter lidt klumpspil kunne prikke bolden i nettet til en tidlig Brøndby-føring.

Scoringen skulle vise sig at blive den første af flere fra den finske angriber, der havde en stor aften på Brøndby Stadion. Først var det dog de tyske gæster, der ved angriberen Vedad Ibisevic fik udlignet til 1-1, og dermed var Brøndby tvunget til at score to gange.

Men blot fire minutter senere var Teemu Pukki på pletten for anden gang. Angriberen gjorde til 2-1, hvilket også var stillingen, da de to hold gik til pause.

Brøndby fortsatte det imponerende spil i anden halvleg, og efter 52 minutters spil kunne Pukki fuldende sit hattrick og sende Brøndby på kurs mod playoffkampe.

Efterfølgende bankede Hertha Berlin flere gange på i Brøndby-forsvaret, der dog stod godt imod det tyske pres. Også Brøndbys 24-årige keeper Frederik Rønnow bidrog med sikkert spil og flere gode redninger i Brøndby-buret.

Efter 70 minutters spil havde Ibisevic muligheden for at sætte en stopper for festlighederne i Brøndby, men på heroisk vis blokerede forsvareren Benedikt Röcker hans forsøg.

Trods tungt tysk pres endte opgøret 3-1 efter en flot præstation af Brøndby-træner Alexander Zornigers mandskab, der har fået en imponerende begyndelse på efteråret.

Med Brøndbys avancement har hele fire danske hold nu fortsat muligheden for at kvalificere sig til europæisk gruppespil i efteråret.

FC København er som minimum klar til Europa League-gruppespil og har samtidig muligheden for at kvalificere sig til Champions League.

Derudover er også FC Midtjylland og Sønderjyske klar til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen efter samlede sejre torsdag.