Brøndby dropper guldplan og udskyder økonomisk ligevægt

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

Brøndby dropper visionen om DM-guld senest i 2018 og budgetterer nu blot med at slutte i top-fem fremadrettet.

Det får man ud af at læse klubbens nye strategi, der løber frem til 2023 - fordelt på to perioder af fire år; 2016-2019 og 2020-2023.

- At vinde og at ville vinde vil altid være foreneligt med kulturen i Brøndby.

- I den nye strategi budgetterer vi med en femteplads fra næste sæson og fremadrettet, men vi stræber selvfølgelig efter mere sportsligt, for vi vil altid gå ind til hver en kamp for at vinde den, siger sportsdirektør Troels Bech til klubbens hjemmeside.

Det uddybes i strategien, som klubben har delt på sin hjemmeside, at Brøndby sportsligt skal i Superligaens kommende mesterskabsslutspil hvert år, hvilket vil sige en slutplacering blandt de seks øverste.

Samtidig skal klubben i høj grad gøre brug af egne talenter.

Fra 2020-2023 skrues der op for målsætningen, her skal klubben hvert år spille europæiske kampe for at leve op til forventningerne i den nye strategi.

Også økonomisk er der drejet mod uret på volumeknappen på den københavnske vestegn. Tidligere lød visionen, at der skulle være økonomisk ligevægt i 2017, i den nye strategi er den deadline skubbet et par år ud i fremtiden til 2019.

Underskud før skat må fra 2018 og frem aldrig være større end 10 millioner kroner. Senest i 2021 skal resultatet rullende over en treårig periode altid være positivt, hedder det i strategien.

Samtidig slås det fast, at Brøndby ved udgangen af 2023 maksimalt må have en gæld på 20 millioner kroner.

På et pressemøde i Brøndby onsdag fremlagde sportsdirektør Troels Bech og administrerende direktør Jesper Jørgensen den nye strategi.

Egentlig skulle der være afholdt generalforsamling onsdag, men på grund af en procedurefejl er generalforsamlingen skubbet til maj.

/ritzau/