Brøndby får 65 millioner af gavmild investor

Brøndby meddeler onsdag, at klubben får 65 millioner kroner i kassen ved en ekstra aktieudvidelse. Pengene kommer fra én investor; Jan Bech Andersen. 

- Ved den gennemførte kapitaludvidelse i foråret fik Brøndby IF en række nye aktionærer. En af disse er Jan Bech Andersen, som er blevet så begejstret for strategien og projektet om at genrejse Brøndby IF, at han har tilbudt kontant at nytegne aktier for et bruttoprovenu for selskabet på ca. 65 mio. kr., skriver Brøndby i en Fondsbørsmeddelelse.

Jan Bech Andersen ønsker ikke at overtage aktiemajoriteten trods sit store engagement i klubben.

Den ekstra aktieudvidelse har givet Brøndby mod på endnu mere. I meddelelsen foreslår bestyrelsen, at der udbydes op til 20 millioner aktier mere, hvoraf der allerede er forhåndstegninger på otte millioner aktier. Der fortegningsret til de eksisterende aktionærer.

- Vi er i Brøndby IF meget glade for den store opbakning, som giver en sådan økonomisk ro, at vi kan udvikle og professionalisere forretningen Brøndby IF med henblik på at få den plads i fodboldverdenen og den økonomi, som Brøndby IF tidligere har haft og fortjener, udtaler bestyrelsesformanden i Brøndby IF, Aldo Petersen.

Den nye aktiekapitaludvidelse skal dog først vedtages ved en ekstraordinær generalforsamling 17. september, inden den kan gennemføres.

Dagens Gossip