Brøndby får succes i cypriotisk kaos

06/08/2015

Brøndby fik lidt tiltrængt succes, da holdet på Cypern spillede sig tættere på gruppespillet i Europa League.

To scoringer fra den finske angriber Teemu Pukki var med til at sikre Brøndby 2-2, hvilket var nok til at nå playoff-runden på reglen om flest udebanemål. Sidste uges opgør i Brøndby var endt 0-0.

Det var nu ikke uden sværslag, at missionen lykkedes for Brøndby, der har fået en skidt indledning i den hjemlige liga med tre nederlag i træk.

De danske gæster fik dømt to straffespark imod sig, og så blev kampen ovenikøbet afbrudt i otte minutter på grund af kasteskyts fra tribunerne. I overtiden blev målmand Lukas Hradecky udvist efter en besynderlig situation.

Brøndby fik en forrygende indledning på kampen, da Teemu Pukki efter godt et minut bragte de danske gæster i front med 1-0.

Bolden blev sparket ud helt nede fra målmand Lukas Hradecky, og med det svenske klubikon Johan Elmander som mellemstation endte bolden hos den finske angriber, der lagde bolden fladt forbi Omonias målmand.

Herefter gik der små 40 minutter, før Brøndby kom til den næste chance, hvor samme Brøndby-trio slog til igen ved føringen til 2-1.

Denne gang headede Elmander bolden videre til Pukki, der dygtigt loppede bolden over hjemmeholdets keeper.

Brøndby-spillerne var ikke gode til at holde fast i bolden, som for det meste var på cypriotiske fødder. Der var mange helt unødvendige danske boldtab og adresseløse afleveringer fremad banen.

Omonia var ikke specielt farlige, men cyprioterne appellerede ustandseligt for straffespark.

Det var nu helt i orden, at dommeren efter et kvarter pegede på straffesparkspletten, da Lukas Hradecky gik ud mod hjemmeholdets lille kantspiller Andre Schembri og klodset fældede ham.

Hradecky spillede i øvrigt sin afskedskamp for Brøndby, da han nu skal til Frankfurt i den tyske Bundesliga.

Den lange irske angriber Cillian Sheridan lod Hradecky kaste sig til den ene side og skød i den anden, så det stod 1-1.

Tre minutter inde i første halvlegs tillægstid blev cyprioterne igen tilkendt et straffespark - denne gang var det svært at få øje på. Midterforsvareren Martin Albrechtsen så ikke ud til at foretage sig noget ulovligt, da Andre Schembri igen smed sig.

Cillian Sheridan scorede, men den lange irer blev bedt om at sparke om, så Lukas Hradecky fik en ny chance. Det lykkedes dog ikke at redde Sheridans skud helt oppe i målhjørnet til 2-2.

I anden halvleg blev kampen afbrudt i otte minutter, efter at Sheridan korrekt fik underkendt en scoring for offside. Linjedommeren blev ramt af kasteskyts fra tribunerne, og så blev spillerne kaldt væk fra banen.

Da spillet blev genoptaget havde Teemu Pukki to gode chancer for at sikre gæsterne sejren, men de to afslutningerne blev reddet.

I den hektiske overtid blev målmand Lukas Hradecky præsenteret for sin anden advarsel, da der opstod forvirring med to bolde på banen. Hradecky sparkede til den ene og fik noget pudsigt sit andet gule kort i kampen.

Det førte til højlydte Brøndby-protester, men det ændrede ikke på, at Frederik Holst måtte vogte målet for Brøndby i de sidste to-tre minutter.

Forsvarsspilleren greb godt ind i et par situationer og var med til at køre det vigtige uafgjorte resultat hjem for Brøndby.

Hvem Brøndbys modstander bliver i playoff-runden afgøres fredag, når der er lodtrækning.