Brøndby får svær vej til europæisk gruppespil

Fodboldklubben Brøndby kan se frem til to vanskelige opgør mod den tyske bundesligaklub Hertha Berlin i en eventuel tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

Først skal Brøndby dog lige gøre arbejdet færdigt mod skotske Hibernian. Den første kamp i Skotland vandt Brøndby med 1-0. Der er returkamp på Brøndby Stadion på torsdag.

Hertha Berlin var den værst tænkelige modstander af de muligheder, som Brøndby kunne ramle ind i ved lodtrækningen i schweiziske Nyon fredag eftermiddag.

Dermed kan Brøndbys tyske cheftræner, Alexander Zorniger, udnytte, at han kender lidt til modstanderen fra tiden i Bundesligaen, hvor han var træner for Stuttgart.

Brøndby mødte også Hertha Berlin i Europa League-kvalifikationen i august 2009, hvor holdet fra Vestegnen vandt den første kamp 2-1 og var foran med 1-0 i Berlin, inden tyskerne scorede tre mål i træk og gik samlet videre.

Denne gang skal det første opgør spilles i Berlin torsdag 27. juli, mens der er returopgør på Brøndby Stadion ugen efter.

Lidt bedre lodtrækning end Brøndby fik Sønderjyske, som står til at møde enten serbiske Partizan eller polske Zaglebie Lubin i en eventuel tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

Det kræver dog en samlet sejr over norske Strømsgodset, som torsdag aften blev besejret med 2-1 i det første opgør i Haderslev.

FC Midtjylland var i modsætning til Sønderjyske og Brøndby seedet til tredje kvalifikationsrunde i Europa League og skal enten møde ungarske Videoton eller serbiske Cukaricki.

FCM vandt torsdag aften 3-0 på hjemmebane over Vaduz i anden runde, så det burde være en formsag at gå samlet videre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip