Brøndby flopper i Europa: Ude med samlet 0-5

07/08/2014

Brøndby skuffede nok en gang mod Club Brugge. Sidste uges 0-3-lussing blev på Brøndby Stadion fulgt op med et 0-2-nederlag. Dermed er Brøndby ude af Europa med samlet 0-5.

De blå-gule formåede i returkampen på den storkøbenhavnske vestegn aldrig rigtig at få troen på et mirakuløst comeback. Godt nok kom de belgiske gæster i et forholdsvis lavt gear, men det udnyttede Brøndby-spillerne ikke.

Kombinationerne flød som sådan godt nok midt på banen, men når hjemmeholdet ramte Club Brugges felt, gik alt i stå. Angrebene blev ikke afsluttet, og kun på dødbolde var Brøndby reelt farlige.

Simon Makienok, der hidtil i sæsonen har været en skygge af sig selv, havde endnu en forholdsvis anonym aften. Kun når bolden var i luftrummet stak han snuden frem, mens han i kombinationerne igen havde det svært.

Omvendt var det ikke meget energi Club Brugge lagde i deres angreb. Det meste foregik i gå-tempo, men i momenter eksploderede spillerne, og det var mere end Brøndbys noget sløve forsvar kunne være med på.

De små, hurtige eksplosioner sikrede gæsterne en pauseføring på to mål, og i anden halvleg virkede det så mest af alt som om, at begge hold bare skulle have stadionuret til at passere 90 minutter.

Brøndby-træner Thomas Frank havde inden kampen talt om at vinde respekten tilbage efter nederlaget i Belgien i første kamp, men selvom Brøndby torsdag aften var bedre med spillemæssigt, fik de aldrig for alvor bidt fra sig.

Comebacket til Europa blev dermed ikke nogen succes for Brøndby. Sidst klubben var med i Europa League, tilbage i 2011, røg man også ud i tredje kvalifikationsrunde, dengang til østrigske Reid.

Brøndby må nu i stedet fokusere på Superligaen, hvor de første tre spillerunder har kastet tre point af sig.