Brøndby henter svensk angriber i Kina

Den offensivt indstillede svensker Martin Eriksson skifter til Brøndby efter en kort periode i kinesiske Guizhou Renhe, hvor han kom til efter to succesrige år hos Malmö FF.

Eriksson var som angriber og kantspiller en af de bærende kræfter på Malmö FF's mesterhold, der i sæsonerne 2013 og 2014 vandt Allsvenskan.

- Vi har længe haft et ønske om at forstærke os offensivt, og med Magnus får vi en målfarlig offensivspiller, som kan bruges både som angriber og som kantspiller.

- Samtidig er han en spiller, der altid giver sig fuldt ud, uanset om det er til kamp eller træning, siger Brøndbys sportsdirektør Troels Bech til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Det er netop denne vindermentalitet, som skal være med til at løfte vores niveau, og det er vores forventning, at Magnus bliver en af de bærende kræfter i jagten på at etablere os i toppen af dansk fodbold.

I 2013-sæsonen var Magnus Eriksson således både topscorer og assistkonge for det svenske mesterhold, og den angrebsivrige svensker høstede efterfølgende masser af erfaring med Malmö FF i Champions League-gruppespillet.

I de to sæsoner Magnus Eriksson spillede for Malmö FF opnåede den afslutningsstærke svensker i alt 86 kampe og scorede 21 mål og lavede 29 assists.

- Jeg er utrolig stolt og glad over, at jeg er blevet en del af Brøndby-familien. Jeg havde mange muligheder, men det tiltalte mig meget, at man i Brøndby har en klar og tydelig målsætning om igen at spille med i toppen af dansk fodbold.

- Den rejse har jeg prøvet tidligere med Malmö FF, og den rejse glæder jeg mig til at tage med Brøndby, som i mine øjne er Danmarks absolut største klub.

- Jeg havde en fantastisk tid i Malmö FF med to mesterskaber og Champions League-gruppespil, men af forskellige årsager fandt jeg mig aldrig rigtig til rette i Kina.

- Jeg ved derfor, at jeg skal bevise mig selv over for klubbens fans, men lige så meget over for mig selv, og jeg glæder mig til at komme i gang på træningsbanen og med den nye sæson, siger Eriksson, som har fået trøje nummer 10.

Der arbejdes hårdt på at få Magnus Eriksson spilleberettiget til torsdagens opgør i anden runde af Europa League-kvalifikationen mod Beroe fra Bulgarien.

/ritzau/

Dagens Gossip