Brøndby henter vigtigt point i hæsblæsende kamp

09/08/2015

I en dramatisk fight lykkedes det Brøndby at hente sæsonens første point i Alka Superligaen, da det blev 3-3 ude mod Randers FC søndag aften.

Alle mål blev scoret i anden halvleg, hvor Brøndby var bagud 1-3, men formåede at få udlignet i overtiden, da Ronnie Schwartz sparkede 3-3 hjem på et straffespark.

Brøndby jagtede de første point i sæsonen i Randers og gav ligadebut til unge Frederik Rønnow i målet. Trods den sløje sæsonstart mødte Brøndby også op med selvtillid efter torsdagens avancement i Europa League.

Hos Randers erstattede Erik Marxen karantæneramte Mustafa Amini, ligesom Kasper Fisker også var ude af truppen med karantæne.

Det var tydeligt, at der stod vigtige point på spil i Randers, men Brøndby virkede aldrig mentalt i kulkælderen, da kampen eksploderede efter pausen.

De første 20 minutter var en tempofyldt fight, hvor begge mandskaber var aggressive, men de helt store chancer snublede ikke over hinanden i nogle af felterne.

Jonas Borring burde have scoret på en hovedstødschance efter den halve time, og efter 37 minutter var der så en stor mulighed til Brøndby.

Teemu Pukki fik en friløber - dog presset af to forsvarere, men alene med Randers-målmand Karl-Johan Johnsson, var der ikke kvalitet nok i afslutningen.

Succesen i ugens løb i Europa League mod cypriotiske Omonia virkede til at have forplantet sig mere end nederlaget i sidste runde til Hobro, og Brøndby virkede i større overskud.

Eksempelvis turde Andrew Hjulsager forsøge sig med et langskud langt udefra to minutter før pausen.

Mod slutningen af første halvleg fik Karl-Johan Johnsson problemer med knæet, men han stod også efter pausen.

Efter 52 minutter kom Randers i front. Jonas Borring diskede op med hurtige fødder og gode driblinger i Brøndbys felt og sparkede den fladt ind bag Rønnow.

1-0-føringen satte Brøndby under pres mentalt, og kampen åbnede i energi. Med en halv time igen, gav lagde Randers endnu mere brænde på Brøndbys krisebål.

Nicolai Brock-Madsen drev bolden frem. Den endte hos Viktor Lundberg, der med et fladt, hårdt skud bragte Randers på 2-0.

Tre minutter senere var det så den tidligere Randers-spiller Ronnie Schwartz, der resolut bankede en nedfaldsbold i kassen, efter at han havde været på banen i under et minut. Med scoringen pustede han liv i Brøndbys håb om point.

Med et kvarter igen dræbte Jonas Borring det meste af dette håb, da han trykkede af uden for feltet. Bolden strøg fladt i mål til 3-1.

Brøndby nægtede dog at give op og svarede hurtigt igen. Bolden endte hos Johan Larsson minuttet efter. Han tog et træk og sparkede bolden ind til 2-3-reducering.

I overtiden blev der begået straffe mod Martin Albrechtsen, og Ronnie Schwartz blev dagens Brøndby-mand, da han omsatte det vigtige straffespark til 3-3.

Randers fik en scoring annulleret for offside, og det første point i sæsonen til Brøndby var en realitet.