Brøndby i storsejr over FC Nordsjælland

Men der skulle en storsejr, to røde kort, to selvmål og et straffespark til, før Brøndby kunne rykke forbi Horsens og op over stregen.

Det ene rødt kort faldt i Brøndby og blev tildelt landsholdsspilleren Nicolai Stokholm kort før pausen.

Som ventet var hjemmeholdet mere tændte og opsatte end gæsterne. På forhånd havde FCN-træner Kasper Hjulmand lovet, at hans spillere ville kæmpe og levere varen, men det så ikke ud til, at spillerne havde hørt efter.

Men Brøndby-spillerne kæmpede. Især Quincy Antipas var veloplagt, og det viste han, da han efter 19 minutter fik landsholdsspiller Jores Okore til at se meget tung ud, da han satte ham af og efterfølgende serverede et drømmeoplæg for en helt fri Simon Makienok, der sikkert scorede.

Forinden kunne Nordsjælland dog være kommet foran på et skudforsøg langt ude fra, som var ved ved at snyde Michael Falkensgaard i Brøndby-målet, og så var det formentlig blevet en anden kamp.

Antipas var også i oplæggerens rolle, da Dennis Rommedahl fordoblede føringen efter 38 minutter. Antipas sendte en stikning frem i fødderne på Rommedahl, som prikkede bolden ind bag Jesper Hansen.

Kort efter opstod der uventet dramatik, da Stokholm kom til at vælte Antipas. Da han i forvejen havde et gult kort, røg veteranen under voldsomme protester i bad kort før pausen.

Efter pausen kom Lebogang Phiri på scoringslisten med et langskud, inden Simon Makienok lukkede scoringen med et flot hovedstød.

Horsens var på vej til en sejr i Haderslev. Gæsterne kom foran efter et selvmål signeret Bjørn Paulsen, men lige før pausen gik det galt. Horsens-spilleren Mads Agesen så rødt efter et skub i brystet på Lasse Vibe, og det udløste et straffespark. Og efter have brændt syv gange i denne sæson udnyttede sønderjyderne omsider chancen fra pletten. Henrik Hansen scorede til 1-1.

Kort efter pausen gik det stærkt. Først scorede Lasse Vibe til 2-1, Troels Kløve udlignede lige efter til 2-2, mens så gjorde den tidligere Brøndby-spiller Johan Absalonsen det til 3-2, og til sidst scorede Alexander Juel selvmål, så kampen endte 4-2. Et resultat, som betyder, at Horsens nu skal vinde over Brøndby i sidste runde for at overleve i Superligaen.

Randers vandt hjemme 1-0 over FC København, og dermed er de sikre på bronzemedaljer. En flot præstation af Colin Todds mandskab, der ellers var spået en svær sæson. Det var fjerde gang i træk, at FCK gik fra banen uden at score.

Esbjerg bekræftede igen, at vestjyderne er forårets bedste hold. Hjemme vandt pokalvinderne således hele 6-2 over kriseramte OB, som modsat har været den helt store skuffelse på denne side af nytår.

AGF vandt hjemme 3-0 over AaB, og århusianerne var dermed med til at sikre bronzemedaljerne til Randers, samtidig med at man selv fik bekræftet søndagens gode indtryk.

Endelig fik Silkeborgs nedrykkere 1-1 hjemme mod FC Midtjylland.

Samtidig blev det klart at FC Vestsjælland bliver den anden oprykker i Superligaen sammen med Viborg. Vestsjælland spillede hjemme 0-0 mod Hobro, og det var nok til at sikre oprykningen.

Dagens Gossip