Brøndby klar til at refundere købte aktier

I dag lyder det officiele startskud til den aktieemission, der skal skaffe Brøndby de 60 mio. kr., som er nødvendige for at sikre klubbens fremtid.

Tegningsperioden slutter 25. april. På den dag tager ledelsen i BIF bestik af det beløb, der er kommet ind via emissionen og skæver til de sportslige resultater, før den træffer en beslutning om, hvorvidt klubben skal gå konkurs.

- Aktieemissionen skal give os minimum 60 mio. kr. og maksimum 146,9 mio. kr. Hvis der kun kommer 60 mio. kr. ind, kan vi klare os et års tid i ligaen. Hvis vi rykker ned, er 60 mio. kr ikke nok, så skal der yderligere 25 mio. kr. ind, altså 85 mio. kr. i alt, siger direktør Tommy Håkansson.

Direktøren giver den garanti til de aktionærer, der vil købe aktier fra i dag, at hvis BIF ikke får minimum de 60 mio. kr. ind, så får alle deres penge tilbage, og hvis man ikke kan skaffe kapital andre steder fra, går klubben konkurs.

- Hvis vi ligger til nedrykning, når emissionen er forbi 25. april, skal vi som ledelse vurdere, om det er forsvarligt at indløse de penge, vi har fået. Hvis vi ikke får de 60 mio. kr., som jo er minimum, vil det ikke være forsvarligt at indløse de penge, der er kommet ind, siger han og fortsætter:

- Så hvis vi får under 60 mio. kr. ind, og der er ikke er mulighed for at skaffe penge andre steder fra, og vi stadig ligger til nedrykning, betaler vi de penge, der er kommet ind tilbage til aktionærerne. Og så går klubben konkurs.

Hvis Brøndby får pengene ind, skal de stadig overbevise DBU, der udsteder licenser til Superligaen om, at man kan betale alle sine forpligtelser. Brøndby har frem til den 22. maj at overbevise DBUs licensudvalg.

- Søndag 5. maj holder vi et møde, hvor Brøndby og de øvrige Superliga-klubber skal opfylde kravene. Der er så en ankemulighed, der gør, at den 22. maj er et final call. Har Brøndby betalt alle sine forpligtelser, og vurderer vi subjektivt, at der er sandsynlighed for, at klubben kan opretholde sit niveau på sponsorsiden, får den også sin licens, har Peter Ebbesen, leder af DBU Turneringer, sagt til sporten.dk.

- Hvis ikke den har det, kan den jo allerede været konkurs, og så er vores licenssystem ikke så interessant, siger Peter Ebbesen og understreger, at Brøndby ikke har mulighed for at få dispensation til at spille videre i Superligaen, hvis ikke klubben lever op til kravene.

Tommy Håkansson er indtil videre optimist. Tilkendegivelserne har været positive, oplyser han:

- Onsdag havde vi et investormøde, der gik godt. Vi har positive forhandlinger med forskellige investorer, og jeg er virkelig positiv. Der er virkelig mange, der har hjertet det rette sted i forhold til BIF og vil være med til at løfte denne emission.

Dagens Gossip