Brøndby Kommune vil lave gymnasium på stadion

Brøndby Kommune er fortsat stærkt interesseret i at købe lokalerne på Brøndby Stadion, hvor Brøndby Gymnasium i øjeblikket holder til.

Det siger borgmester Ib Terp (S), efter at Statsforvaltningen har givet kommunen et nej til at købe lokalerne af den kriseramte fodboldklub Brøndby IF. Nu vil kommunen anke afgørelsen.

- Det kan da godt være, at det ser ud som kommunal støtte til en trængt fodboldklub, men i virkeligheden er der tale om en såkaldt win-win-situation, fordi begge parter reelt vinder på aftalen, siger Ib Terp i en pressemeddelelse.

- Vi får tiltrængt plads til vores mange unge idrætsudøvere, og BIF A/S får en tiltrængt økonomisk saltvandsindsprøjtning, lyder det fra borgmesteren om handlen.

Brøndby Kommune vil nu klage til Indenrigsministeriet. Ikke mindst, fordi kommunen har svært ved at forstå Statsforvaltningens bevæggrunde for at nægte købet.

Forvaltningen skriver blandt andet:

" ... at der ikke er oplyst kommunale formål med den påtænkte ejendomserhvervelse, der har en sådan klarhed og aktualitet, at det kan begrunde kommunens køb af ejendommen."

Men Ib Terp fastholder, at kommunen ønsker at bruge lokalerne til blandt andet klubhus for den voksende amatørafdeling i Brøndby IF. Derfor anker han afgørelsen.

Brøndby IF A/S kæmper med en dårlig økonomi og er i gang med at strikke en redningsplan sammen. Her ville et millionbeløb fra salget af lokalerne formentlig have faldet på et tørt sted.

Fredag middag blev klubbens aktier overført til Fondsbørsens observationsliste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip