Brøndby lejer bomber i Italien

Fodboldklubben Brøndby lejer angriberen Kenneth Zohore hos italienske Fiorentina.

Det meddeler klubben efter et langstrakt forhandlingsforløb.

- Vi har søgt og fundet den spidsangriber, der kan være med til at løfte vores hold. Dermed har vi fået opfyldt endnu et af vores ønsker i dette transfervindue, siger Brøndbys sportschef, Per Rud, til klubbens hjemmeside.

Brøndby tilknytter i første omgang 19-årige Kenneth Zohore frem til næste sommer, men aftalen indeholder en købsoption.

- Kenneth er meget sulten efter at komme i gang i Brøndby, og det er ene og alene Kenneths fortjeneste, at det her er gået i orden. Fiorentina har på intet tidspunkt ønsket at udleje eller sælge ham, men vi er glade for, at vi med vedholdenhed er lykkedes med opgaven, siger Per Rud.

I Brøndby bliver Kenneth Zohore genforenet med træner Thomas Frank, der har arbejdet med den tidligere FC København-spiller i U/landsholdsregi.

- Han kan bruges som spilstation, hvor han med sin store fysik er dygtig til at holde fast i bolden og interagere med sine holdkammerater. Dernæst har han en fart og et øje for dybdeløb, der kan true modstanderens bagrum, og så kan han score mål.

- Jeg betragter derfor Kenneth som en rigtig god tilføjelse til holdet, og han styrker i høj grad den interne konkurrence, som vi ønsker at have på alle pladser, siger Thomas Frank.

Kenneth Zohore ved godt, at hans fortid hos arvefjenden FCK kan skabe skepsis blandt visse Brøndby-fans.

- Jeg forstår udmærket, hvis min fortid i FC København kan fremkalde specielle følelser hos fansene, som følger Brøndby IF i tykt og tyndt. Det sætter mig i en situation, hvor jeg skal arbejde ekstra hårdt for at få deres accept, og det er jeg 100 procent klar til at gøre.

- Igennem min opvækst har Brøndby IF stået som en af Danmarks og Nordens store klubber, og jeg glæder mig til at vise, at jeg er værdig til at få den chance, som klubben nu har givet mig, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip