Brøndby mangler 60 millioner om 30 dage

Aktieemissionen skal gennemføres inden 25. april og kommer til at bestå af minimum 30.000.000 stk. og maksimalt 73.450.000 stk. aktier á nominelt én krone. Prisen forudsættes til to kroner pr. aktie, hvilket vil give et provenu på mellem 60 og 146,9 millioner kroner, skriver bestyrelsen i den økonomiske redegørelse.

De 60 millioner kroner, der mangler i kassen, er under forudsætning af, at Brøndby overlever i Superligaen.

»Selskabet har skønnet, at de økonomiske konsekvenser ved en nedrykning kan beløbe sig til et yderligere likviditetsbehov på 25 mio. kr. som et samlet skøn af manglende indtægter fra TV-aftalen, entré, merchandise, spillersalg, sponsorer med videre,« hedder det i meddelelsen.

Bestyrelsen anfører samtidigt, at det ikke vil være forsvarligt  at nøjes med den lille udgave af aktieudvidelsen, hvis fodboldklubben i slutningen af måneden stadig er i nedrykningsfare.

»Det er klart, at hvis Brøndby IF på anden forsvarlig vis kan skabe en del af den nødvendige likviditet ved salg af aktiver eller lignende, vil alle de ovenfor nævnte likviditetskrav blive tilsvarende formindsket,« skriver bestyrelsen.

Den planlagte kapitaludvidelse med samtidig ophævelse af aktieklasserne er planlagt til gennemførelse efter følgende tidsplan:

8. april er sidste dag for at købe eksisterende aktier med fortegningsret til nye aktier. 12. april begynder tegningsperioden, og den slutter 25. april. 30. april offentliggøres resultatet af emissionen, og 7. maj skal de nye aktier kunne handles på fondsbørsen.

Prisen på anslået to kroner pr. aktie er langt kursen for de eksisterende B-aktier på børsen: Inden offentliggørelsen af planerne for aktieudvidelsen kostede en aktie godt 14 kroner - klokken 15.15 er aktien faldet 27 procent til 10,50 kroner.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip