Brøndby melder ud: Vi skal bruge 60 mio. kr. i april - ellers er det slut

- I forbindelse med den ordinære generalforsamling i Brøndby IF i dag den 3. april 2013 kl. 16.00 skal følgende oplyses om selskabets økonomiske situation: For at Brøndby IF kan opretholde licensen til at spille Superligafodbold i sæsonen 2013/14 skal selskabet have sikret minimum 60 mio. kr. i ny likviditet senest ultimo april 2013.

Brøndby IF skriver i samme fondsbørsmeddelelse, at de 60 mio. kr. er nødvendige, hvis de skal kunne betale de penge, de har forpligtelse til - herunder blandt andet betaling i feriepengesagen.

De 60 mio. kr. skal hentes ved en aktiekapitaludvidelse, skriver bestyrelsen, men de skriver også samtidig, at det kun vil være forsvarligt at gennemføre den udvidelse, hvis Brøndby IF i slutningen af april er uden for nedrykningsfare. Lige nu - blot fire uger inden den deadline - ligger Brøndby kun over nedrykningsstregen på en bedre målscore, og det kan være svært at se, hvordan klubben på en lille måned kan spille sig helt uden for nedrykningsfare i en i forvejen tæt bundstrid.

En eventuel nedrykning fra Superligaen er der ikke taget højde for i udregningen af de 60 mio. kr., og Brøndby IF vurderer, at de økonomiske konsekvenser vil beløbe sig i ekstra 25 mio. kr., hvis en fremtid i Nordic Bet Ligaen bliver en realitet, når Superligaen er afgjort efter sidste spillerunde den 20. maj.

Dagens Gossip