Brøndby nedjusterer igen

Som optakt til dagens ekstraordinære generalforsamling meddeler Brøndby IF, at selskabet forventer et endnu rødere regnskab for 2013 end hidtil meddelt.

På grund af spillerindkøb siden seneste meddelelse om økonomien forventes nu et underskud i niveauet 37 mio. kroner. Det er mindre end en måned siden, at bestyrelsesformand Aldo Petersen meldte ud, at underskuddet ville blive på 30 mio. kroner - og i forbindelse med forårets aktieudvidelse lød buddet på 10 millioner kroner.

Aldo Petersen forklarer i dagens meddelelse til aktionærerne, at der er foretaget »nødvendige« investeringer i »genrejsningsfasen«.

»De spillerindkøb, som vi siden har gennemført, har ikke alle været lige billige, hvorfor disse vil belaste resultatet fremover. Under de samme forudsætninger som ved halvårsmeddelelsen forventer vi nu, at resultatet som følge af spillerindkøbene vil blive et underskud i niveauet 37 mio. kroner,« skriver Aldo Petersen.

Brøndby IF har i sommerens løb fået tilgang af en lang række spillere:

Ferhan Hasani: Hentet i VfL Wolfsburg den 2. september 2013.

Alexander Szymanowski: Lejet i Recreative de Huelva for hele 2013/14-sæsonen.

Christian Nørgaard: Hentet i Hamburger SV den 21. august 2013.

Thomas Kahlenberg: Hentet på fri transfer den 21. august 2013.

Kenneth Zohore: Lejet i Fiorentina for hele 2013/14-sæsonen.

Michael Almebäck: Hentet i Club Brügge den 17. juli 2013.

Martin Ørnskov: Hentet i Viking FK den 5. juli 2013.

Lukas Hradecky: Hentet på fri transfer den 12. juni 2013.

Dagens ekstraordinære generalforsamling skal tage stilling til forslaget om igen at udvide aktiekapitalen, fordi investoren Jan Bech Andersen er parat til at skyde yderligere penge i fodboldklubben.

Det skal ske ved en aktieemission, hvor Jan Bech Andersen skyder 65 millioner kroner i nye Brøndby-aktier, og hvor andre investorer kan bidrage med op til 55 millioner kroner.

Brøndby IF hentede i foråret 108 millioner kroner på børsen og nedlagde aktieklasserne, så kapitalen sidder med magten. Tidligere havde Brøndbys amatørafdeling og en fond bestemmende indflydelse.

Dagens Gossip