Brøndby nedkæmper FCV-mur og vinder 2-0

04/11/2013

Brøndby sikrede sig den første sejr i Superligaen i mere end en måned, da FC Vestsjælland mandag blev besejret med 2-0 i Slagelse.

Alexander Szymanowski og Ferhan Hasani scorede målene i sejren, der sender Brøndby op på ligaens ottendeplads. FCV rykker ned på 10.-pladsen.

Opgøret bar præg af to mandskaber, der var fokuseret på den defensive organisation, men kampen livede dog gevaldigt op efter pausen.

Brøndby forsøgte at bringe mest frem ad banen, men gæsterne havde svært ved at trænge igennem hjemmeholdets kompakte forsvar.

Markeringerne var knap så tætte i anden halvleg, hvor Alexander Szymanowski i flere situationer brugte sin hurtighed til at komme alene igennem.

25 minutter før slutfløjt blev han fældet af den tidligere Brøndby-spiller Jan Kristiansen, og det efterfølgende straffespark omsatte venstrekanten selv til 1-0.

FCV var som sædvanlig bedst på kontrastød og standardsituationer. Selv om Brøndby med Khalid Boulahrouz har fået en solid bagkæde, så blev det til et par store chancer til oprykkerne fra Slagelse.

Brøndbys føringsmål tvang også FCV til at satse mere, og Jean-Claude Bozga fik med sin imponerende fysik raget meget til sig, når boldene blev løftet ind i gæsternes straffesparkfelt.

Store stærke Bozda fik sendt et nærgående hovedstød af sted mod Brøndbys mål, men forsøget gik forbi.

Hjemmeholdets offensive satsning forårsagede huller bagude, og små 10 minutter før slutfløjt slog indskiftede Ferhan Hasani Brøndby-sejren fast, da han alene med FCV-målmand Thomas Mikkelsen øgede til 2-0.

Forinden havde makedoneren allerede haft bolden i nettet, men målet blev underkendt.

Brøndby har med sejren 18 point på Superligaens ottendeplads. Thomas Franks mandskab nærmer sig dog toppen af Superligaen og er kun tre point efter AGF på tredjepladsen.

FC Vestsjælland har 17 point på ligaens 10.-plads.