Brøndby nedkæmper Sønderjyske i uskøn kamp

23/11/2014

På en kold søndag i november leverede hverken hjemmeholdet fra Brøndby eller Sønderjyskes gæster underholdningen, men Andrew Hjulsagers afrettede skud sørgede i det mindste for, at der blev scoret i superligakampen.

1-0 endte det til Brøndby, efter at Sønderjyske-forsvarsspilleren Pierre Kanstrup 25 minutter før tid havde rettet Hjulsagers forsøg af, så udeholdets målmand Marin Skender var prisgivet og ikke kunne forhindre en scoring.

For Brøndby handlede det om at revanchere holdets forfærdelige præstation i 0-3-nederlaget til Hobro i sidste spillerunde. I den forbindelse hjælper en sejr selvfølgelig meget på det, selvom præstationen mod Sønderjyske var på det jævne.

Sønderjyske kom ind til opgøret med en fin portion selvtillid og en viden om, at de er en af de sværeste hold at slå i Superligaen, og at der kun var tre point op til Brøndby. Efter en tam indsats er der nu seks point mellem holdene.

På grund af skader var både Daniel Agger og Johan Elmander i ugens løb meldt tvivlsomme til kampen for Brøndby, men begge blev udtaget til truppen.

Kun Agger var med fra start, mens Elmander måtte se islandske Holmbert Aron Fridjonsson indtage rollen som spidsangriber med finske Teemu Pukki lige bagved.

Netop Fridjonsson og Pukki stod bag kampens første reelle chance efter et kvarters spil, da førstnævnte lagde bolden til rette for Pukki, men finnen skød lige forbi Sønderjyske-målet.

Der skulle gå 20 minutter mere af en kedelig første halvleg, inden den næste nævneværdige chance kom, men Brøndby-anfører Thomas Kahlenbergs skud var nemt at redde for Skender.

Sønderjyske måtte undvære angriberen Marvin Pourie på grund af karantæne, og i stedet for den tyske lejesvend fra FC København var det op til Tommy Bechmann og Johan Absalonsen at sørge for gæsternes farlige aktioner.

Men Sønderjyske bidrog med stort set ingenting offensivt. Til gengæld stod sønderjyderne som altid ganske solidt defensivt, og hjemmeholdet savnede i den grad kreative idéer for at komme til chancer.

Absalonsen havde en stor mulighed for at udligne kort efter Brøndbys 1-0-mål, men den tidligere Brøndby-spiller var ikke god nok i afslutningen.

Med lidt over 10 minutter igen var indskiftede Bojan Golubovic tæt på 1-1, men bosnierens hovedstød gik lige forbi mål.

Derfor endte det med en sejr til Brøndby, som dermed hænger på i topstriden, mens Sønderjyske kun er fire point fra en nedrykningsplads.