Brøndby og Esbjerg deler i kedelig nullert

Underholdning var en decideret mangelvare, da Brøndby søndag aften tog imod Esbjerg i Superligaen. Den skuffende fodboldkamp foran 11.693 håbefulde tilskuere endte meget betegnende 0-0.

Det var ikke til at se, at Brøndby er et hold, som har en ambition om medaljer i denne sæson. Dertil var fodboldspillet alt for fantasiløst og idéforladt.

Esbjerg spillede med de midler, som træner Jonas Dal mener, at bundholdet får mest succes ved. Det mindede om Jonas Dals tidligere trænergerning i Hobro, hvor spillet var kendetegnet ved hård fight og en stram organisation.

Ingen af de to hold var interesserede i at kaste for meget frem i angrebet. I stedet blev der spillet med livrem og seler i størstedelen af det jævnbyrdige opgør.

De første 45 minutter blev en ørkenvandring af de helt store, selv om der var små og sporadiske chancer i begge ender.

Esbjerg-angriberen Lasse Rise havde et par skudforsøg, som begge gik fladt forbi den højre stolpe.

I den anden ende forsøgte Brøndby-angriberen David Boysen sig flere gange, og et af skuddene strejfede sidenettet.

Anfører Daniel Agger var tilbage for Brøndby efter at have misset flere kampe med først en skade og siden sygdom.

Den danske landsholdsanfører dirigerede med fagter og råb hele tiden Brøndbys forsvar, som stod godt i det meste af kampen.

Det lover godt forud for de kommende landskampe mod Island og Skotland, hvor Agger forventes at styre defensiven.

Brøndbys fans krævede tre point fra anden halvlegs start, og det virkede som om, at træner Auri Skarbalius i pausen havde beordret hjemmeholdet og især backerne Riza Durmisi og Johan Larsson længere fremad.

Hjemmeholdets midtbanespillere Rodolph Austin og Magnus Eriksson havde nærgående forsøg, men mål var der stadig ingen af.

Skarbalius skiftede den polske angriber Kamil Wilczek og midtbanekreatøren Christian Nørgaard ind i stedet for Johan Elmander og Rodolph Austin, og det hjalp omsider på offensiven.

Især Nørgaard fik skabt noget i offensiven, og Lebogang Phiri fik en kæmpe chance, som sydafrikaneren dog brændte fra tæt hold.

Med det ene point kravler Brøndby op forbi FC Midtjylland og overtager fjerdepladsen med 36 point efter 22 kampe.

Brøndby har lige så mange point som AaB på tredjepladsen, men en dårligere målscore end nordjyderne.

FC København, som tidligere søndag tabte 0-2 ude til FC Nordsjælland, fører tabellen med 45 point foran Sønderjyske med 39 point.

Esbjerg har lige over nedrykningsstregen 22 point, men vestjyderne er hele 12 point foran Hobro på sidstepladsen.

Kun et hold rykker ned i denne sæson.

/ritzau/

Dagens Gossip