Brøndby over stregen igen: 2-1 over OB

Sikkert er det, at træner Auri Skarbalius og den nedrykningstruede klub fra den københavnske vestegn udelukkende må klamre sig til den fight og det næsten blinde overlevelsesinstinkt, der gennem det meste af sæsonen har været eneste holdepunkt. For ikke ret meget fra opgøret mod formsvage OB antyder, at Brøndby med et svært slutprogram formår at skrabe det forløsende antal point sammen.

Ikke desto mindre tændte Quincy Antipas et forhåbningens lys, da han i 88. minut opsnappede en retningsbestemt brysttæmning fra Simon Makienok og uden nævneværdig udfordring fra OBs bagtunge og passivt agerende bagkæde, tog sig en friløber og et velplaceret vristspark forbi ellers pålidelige Jesper Christiansen.

At kalde det vild jubel hos de medrejsende Brøndby-fans svarer til at kalde stemningen ved Beatles besøg på dansk grund i 1964 for »begejstret«. Man fornemmede, at det i en spillerunde med fuldt pointudbytte til Horsens og et enkelt point til Sønderjyske, gjorde en helt uvurderlig forskel på den psykologiske bundlinie.

Et skadessvækket Brøndby-hold uden målmand Michael Tørnes, Clarence Goodson, Jan Kristiansen, Daniel Stenderup og Dennis Rommedahl havde fundet plads til debut for sydafrikaneren Leobang Phiri, som er så nyt et ansigt i førsteholdtruppen, at man åbenbart ikke har en trøje nummer 34 med hans navn på. Teenageren med en fortid i samarbejdsklubben Bidwest Wits kunne dog have prentet sit navn på både lystavle og offentlig bevidsthed, hvis han havde udnyttet en gigantchance i sidste minut af første halvleg og bragt Brøndby foran.

OB havde forinden åbnet kampen bedst og kom foran på Bashrim Kadhris frisparksmål. Scoringen udstillede Brøndbys kroniske målmandsproblem - nu med reserven Michael Falkesgaard i sigtekornet.

Men selv om OB i det meste af 2. halvleg sendte Brøndby i belejringstilstand med store muligheder til både Morten Skoubo, Marcus Pedersen og Emil Larsen, formåede fynboerne ikke at score. Tydeligvis præget af 10 forudgående kampe, hvor det kun var blevet til en sejr og fem nederlag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip