Brøndby-profil ser svær vej mod startplads ved U21-EM

Han har netop været med til at vinde bronze i Alka Superligaen.

Men på U21-landsholdet, der er i gang med forberedelserne til EM i Tjekkiet, må Brøndby-profilen Christian Nørgaard formentlig se andre løbe med pladserne på den centrale midtbane.

Spørgsmål: Hvordan vurderer du din egen position i denne EM-trup, også i forhold til at starte inde?

- I forhold til at starte inde ser det svært ud. Der er rigtigt mange dygtige spillere, og to af dem, der også spiller centralt på midtbanen (Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen), er med A-landsholdet nu. De står nok foran mig.

- Det er en trup med meget dygtige spillere, men jeg har ikke tænkt mig at lægge mig ned og gemme mig. Det handler om at vise sig frem, siger 21-årige Christian Nørgaard.

Det får Brøndby-spilleren sandsynligvis lov til at gøre torsdag aften, når U21-landsholdet møder Sverige på Lyngby Stadion i den sidste testkamp før EM.

Chelsea-spilleren Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg, der vender tilbage til Bayern München efter et lejemål hos Augsburg, er med i A-landsholdets trup til EM-kvalifikationskampen lørdag mod Serbien og kan derfor ikke være med mod Sverige.

- Det er en vigtig kamp, siger Christian Nørgaard, der var med i to af U21-landsholdets kampe i EM-kvalifikationen, og efterfølgende har han været med i fire testkampe.

- Hele vejen igennem har vi taget disse testkampe rigtig seriøst. Det er i kampene, at man kan prøve forskellige konstellationer af, og det er vores sidste mulighed for at vise os frem.

- Nogle af os, der ikke regner med at starte inde, vil vise, at vi er fuldstændig klar, hvis Jess Thorup (U21-landstræner) får brug for os.

- Motivationen og ærgerrigheden er lige stor, uanset om man starter inde eller ej. Det er vigtigt, at man holder fast i sig selv, hvis man ikke spiller fra start, eller hvis fokus er på A-kæden til træning.

- Det der med at hanke op i sig selv, det har jeg prøvet før, og det bliver ikke noget problem, siger Christian Nørgaard.

Danmark skal ved EM møde Tjekkiet, Tyskland og Serbien i gruppe A. De to bedste hold fra gruppen går videre til semifinalerne.

Danmark møder de tjekkiske EM-værter den 17. juni i den første kamp.

/ritzau/

Dagens Gossip